Noedelsoep

 Ingrediënten noedelsoep (2 personen)

  • Stukje verse gember
  • 2 teentjes verse knoflook
  • Sojasaus (geen ketjap! maar van die Japanse, bv Kikoman)
  • Een scheutje mirin of saké
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 2 (bio) kippenpoten (voor de vega-variant tahoe)
  • 150 gram champignons (of paddenstoelenmix)
  • 1/2 pakje Udon noedels (dat zijn van die dikke)
  • 2 gedroogde chilipepertjes
  • Paksoi (of peultjes of taugé)
  • 2 lente uitjes

 

Bereidingswijze

1. Snijdt twee tenen knoflook in heel kleine stukjes.
2. Snijdt eenzelfde hoeveelheid (of iets meer als je dat lekker vindt) gember fijn.
3. Snijdt de champignons in plakjes.
4. Bak de knoflook en de gember zachtjes in wat olie in de pan. De knoflook mag niet bruin worden.
5. Doe nu de kippenpoten erbij en bak deze even aan. Zet de kippenpoot onder water in circa een liter water en voeg twee bouillonblokjes, een flinke scheut sojasaus toe.
6. Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n 25 minuten koken.
7. Kook de laatste 10 minuten een half pakje Udon noedels en de champignons mee.
8. Kook de laatste 5 minuten (of langer als je van scherp houdt) de chilipepers mee.
9. Snijdt ondertussen de paksoi (niet te klein!). Snipper twee lenteuitjes heel fijn.
10. Zet het gas uit en vis de kippenpoot uit de soep.
11. Pluk het vlees van de kippenpoot en scheur het stukjes van zo’n 5 centimeter.
12. Doe het vlees terug in de pan, voeg de paksoi toe en breng de soep nog even aan de kook.
13. Tot slot wat versgemalen peper erbij en proef dan of de soep lekker smaakt. Voeg zo nodig wat extra zout, peper of sojasaus toe.
14. Opdienen in een grote soepkom en strooi bovenop de soep de gesnipperde lenteui. 
Rating: 3 sterren
3 stemmen