Kleurige cupcakes met glazuur
Ingrediënten 

- 200gr boter
- 2 middelgrote eieren
- 275gr suiker
- 2 el cacaopoeder
- 60 ml rode voedingsklerustof (= zo;n twee flesjes)
- 275gr cakemeel
- 1 tl zout
- 1 tl bakpoeder
- 50 ml karnemelk
- 1 tl vanille-extract
- papieren cakevormpjes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
2. Zet de cakevormpjes steeds per twee in elkaar.
3. Klop de boter, eieren en suiker in een kom met een handmixer schuimig.
4. Maak een papje van de cacaopoeder en kleurstof en doe dat bij het botermengsel.
5. Zeef het cakemeel met het zout en bakpoeder in een andere kom.
6. Doe de karnemelk in een grote kom met het vanille-extract en klop beetje bij beetje met de mixer het cakemeel (en wat er nog meer in zit) en het botermengsel erdoor.
7. Vul de vormpjes voor driekwart met het beslag.
8. Zet ze op een bakplaat en bak ze 20 minuten in het midden van de oven.
9. Maak het glazuur:
Glazuur met vanille-smaak
Ingrediënten:
- 150gr pedersuiker
- 2 el water
- 1 tl vanille-extract
Bereidingswijze:
Zeef de poedersuiker in een kom. Roer er voorzichtig het vanille-extract en steeds een klein beetje water door, tot je een dik smeerbaar papje krijgt. Doe op elk cakeje een schepje glazuur.
OF
Chocolade-glazuur
Ingrediënten:
- 150gr poedersuiker
- 2 el cacao
Bereidingswijze:
Voeg tegelijk met de poedersuiker 2 el cacao toe.
Extra
Versier het cupcakeje met bijvoorbeeld:
- plakjes aardbei over de hele bovenkant
- toefjes slagroom met geraspte chocola (van een reep)
- toefjes slagroom en discokorrels (vind je bij de bakspullen in de supermarkt).