Cheesecake

Ingrediënten

 
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 125 g bloem
  • 250 g basterdsuiker
  • 200 g koude boter, in blokjes
  • 4 eieren
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 500 g kwark

 

 

Bereidingswijze

 

1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

2. Kneed het bakmeel, de bloem, de helft van de basterdsuiker,

de boter, 1 ei en 1 zakje vanillesuiker met koele handen tot een

soepel deeg.

3. Rol het deeg uit op een met bloem bestovenwerkvlak en bekleed

de taartvorm met het deeg. Zorg voor een openstaand randje, 2 cm.

4. Splits 3 eieren boven een kom en scheid het eiwit en de dooiers.

5. Roer de eierdooiers om met de rest van de basterdsuiker en de

vanillesuiker, het citroensap en de kwark.

6. Klop het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het dooiermengsel.

7. Schenk dit mengsel op de bodem in de taartvorm en schuif deze

midden in de oven.

8. Bak de cheesecake in 50 minuten gaar en goudgeel.

9. Zet de cheesecake minstens 1 uur in de koelkast voor u 'm serveert;

hij is koud het lekkerst.

10. Eiwitten klopt u het stijfst in een vetvrije kom. Die krijg je door 'm in

te wrijven met de uitgeperste citroenhelften.

Rating: 5 sterren
6 stemmen